Waaraan moet een goede CO2 meter voldoen ? - Besurgical

Waaraan moet een goede CO2 meter voldoen ?

Josefine Van Lancker

Waaraan moet een goede CO2 meter voldoen ?

6 Tips bij het kiezen van een kwalitatieve CO2 Meter 

 1. Type Sensor

  Er wordt aangeraden om te kiezen voor een NDIR (niet-dispersieve infrarood) CO₂-sensor. Het voordeel hiervan is de nauwkeurige en stabiele werking op de lange termijn, en die dus de betrouwbaarste meetwaarde geeft.
 2. Display (scherm)

  Kies voor een duidelijk scherm, zodat je onmiddellijk de gemeten waarde kan aflezen, zonder hiervoor een online applicatie te moeten gebruiken. 
 1. LED-indicator

  Een kleuren LED indicatie, is extra handig, zo ziet u met 1 oogopslag of de gemeten waarden te hoog zijn of niet. (groen=goed, oranje=matig, rood=slecht)
 1. Kalibratiemethode

  Zorg dat uw toestel steeds een correcte meting Dit kan u verzekeren door het toestel te kalibreren. Sommige toestellen doen dit automatisch.
 1. Model

  Kies voor een tafelmodel dat je eenvoudig kan plaatsen op een tafel of lage kast. Toestellen die werken op batterijen hebben als voordeel dat ze gemakkelijk kunnen worden geplaatst. Sommige toestellen kan u opladen op de netstroom of via een USB kabel.
 1. Temperatuur en luchtvochtigheid

  Kies voor een toestel dat ook temperatuur en relatieve luchtvochtigheid meet, want deze hebben ook een effect op de gezondheid.

  Klik hier om onze CO2 meter te bekijken, deze voldoet aan alle voorwaarden !
  CO2 Meter

 
bron: www.zorg-en-gezondheid.be Vlaamse overheid